Puidu ülestöötamise protsess | Metsa ABC

 

metsakinnistute müük

Teie metsaga kaetud kinnistu puhul võib mitmesuguste eesmärkide saavutamiseks kasutada puidu ülestöötamist. Maa- või metsaomanikud võivad otsustada oma maal puid maha võtta, et saada raha puidu müügist või mõnikord isegi metsakinnistute müük ja ostmiseks. Teised võivad soovida luua loomade elupaiku, majandada vanemaid metsastruktuure, toota tulekindlat metsa või kombineerida neid eesmärke. Puidumüügi korraldamisel tuleb arvestada mitme teguriga.


Koostage metsamajandamiskava

Kõigepealt mõelge oma eesmärkidele metsaomanikuna. Oma kinnisvara viimistlemisel mõelge välja, mis on teie jaoks kõige olulisem. Üks meetod on metsamajandamiskava koostamine.


Puidu ülestöötamine võib toimuda erinevatel põhjustel, sealhulgas metsa tervise, elupaikade loomise, tulude ja naudingute tõttu. Töötage välja eesmärkide ja tegevuste kogum oma eesmärkide saavutamiseks, mõeldes samal ajal oma eesmärke ja metsa seisundit. Kuidas aitab saak teil saavutada konkreetse üksuse, teie vara ja laiema pildi jaoks seatud eesmärke? Näiteks võivad teatud metsaüksused teie maal sobida saematerjali tootmiseks paremini kui teised, samas kui teistel võivad olla kõverad puud, mis sobivad suurepäraselt loomade elupaigaks. Ühendage oma eesmärgid metsa omadustega.


Tehke nimekiri majanduslikest teguritest, mida tuleks arvesse võtta. Puidu kogumaht, kaugus veskist, puidu hind ja palgi kvaliteet on kõik tegurid, mis mõjutavad puidu ülestöötamise tasuvust. Et teha kindlaks, kui palju teil puitu on ja kui palju see on väärt, tehke inventuur ja vestlege palgiostjatega.

Kõige sobivam meetod

Kui olete plaani koostanud, määrake kindlaks juhtimisstrateegia, mis aitab teil oma eesmärke saavutada. See strateegia peaks olema kohandatud metsa struktuuri ja keskkonnaga. Harvendusraied aitavad praegust puistut suurendada, kasvu ohjeldada ja raha teenida. Uuendusraied kõrvaldavad vanemad puud, soodustades samal ajal noorte puude taastumist. Pärast raiet (lageraiet, seemnepuud või turberaie) paarisvanustes metsades tekib uuenemisel täiesti uus sama vana puistu. Üksikute puude või puuderühmade valikuline ülestöötamine aja jooksul ebaühtlastes või mitmevanustes puistutes loob puistus välja arvukalt erineva vanuseklassiga puude põlvkondi (kohorte).

Otsige veski, mis pakub teie palkidega sarnaseid tooteid. Palkide ostjad on selle otsuse tegemiseks kvalifitseeritud. Kui see on võimalik, võtke ühendust kolme ostjaga. Arvestage transpordikuludega pärast oma palkide väärtuse hindamist erinevates tehastes. Kui veski asub kaugemal, ei pruugi ühe veski kõrgem hind olla parim alternatiiv.

Talvel ja varakevadel, kui palke napib märja ilma tõttu, on hinnad sageli kõrgemad. Kasutage kõrgemat hinda, kui teil on kõvakattega või tugevad teed või kui elate kuskil, kus talvel kandmine on elujõuline. Kui teil on vaja oma teedele kivi lisada, et muuta need vihmase ilmaga kasutatavaks, olge valmis koguma suures koguses suurepärase kvaliteediga puitu, et tasakaalustada teedeehituskulusid. Saagikoristushooaja lähenedes on oluline hinnakujundus ümber hinnata.

Metsa tervis

Samuti võite mõelda oma maal täiendavate ettevaatusabinõude võtmisele, et parandada tulekindlust ja metsade tervist. Selle ülesande täitmiseks võib olla vaja kasutada spetsiaalseid tööriistu, nagu hoiustamismasin, multšer ja nii edasi. Need seadmed võivad olla kulukad, kuid kui saate need siduda rikkaliku puidusaagiga, võite sularaha maksmise asemel kulud kompenseerida. Kaaluge neid oma kodu parandusi investeeringuna.

Kui olete otsustanud koristada, peate palkama raietöövõtja. Kui te pole varem töövõtjaga suhelnud, küsige teistelt maaomanikelt, kes on seda teinud. Suurem osa metsaraiujaid palgatakse suust suhu. Küsige soovituste kohta. Samuti veenduge, et töövõtjal on vajalikud seadmed ning ta järgib lepingut ja kindlustuspoliisi.

Saagikoristuse ettevalmistamine

Enne raie alustamist veenduge, et teie kinnistupiirid on selged ja puud, mida soovite üles võtta, on teie kinnistu piires. Kui te pole kindel, rääkige kvalifitseeritud inspektoriga, kes võib lahkarvamuste korral pakkuda juriidiliselt siduvat hinnangut. Kui kavatsete teha uuenduslõikust, peaksite mõtlema ka metsauuendusele, mis hõlmab ka istikute tellimist. Kui võtate ühes piirkonnas maha enamiku puid, peate need uuesti istutama. Seemikute ooteaeg on üks kuni kaks aastat, nii et ostke need raietöövõtjale broneerides.

Arvestada tuleb riigi eeskirjad pinnase, vee, loomade elupaiga ja maakorralduse kohta. Trahvide vältimiseks ja teie ja töövõtja vastutustundliku toimimise tagamiseks on teie kui maaomaniku ülesanne järgida teatud eeskirju, eeskirju ja parimaid juhtimistavasid.

Pärast protseduuri saab teie kinnisvara uue välimuse. Operatsiooni raskusastmega see lõhe kasvab. Kui koristate esimest korda, minge hiljutisele tööle, mis sarnaneb teie plaanitavaga, et teaksite, mida oodata. Külastage kohalikku harvesteri ja planeerige oma visiidid, et saada palju sügavamat ja paremat mõistmist. See aitab teil oma ootusi hallata, kujutades ette võimalikke saagikoristustegureid, mida te võib-olla varem ei mõelnud.

Varuge piisavalt aega eduka puidu ülestöötamise ettevalmistamiseks ja planeerimiseks. Varajasest planeerimisest kuni saagikoristuse lõpuni peaksid maaomanikud ootama kuni kaks aastat.


MetsaABC osutab metsaomanikele metsa ülestöötamise ja majandamise teenust koos metsakinnistu või metsakinnistu ost -müügiga. Nende meeskonnal on kahe aastakümne pikkune kogemus kohalikul metsaturul. Võtke nendega metsa ülestöötamiseks ja nende teenuste kohta lisateabe saamiseks ühendust juba täna!

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Puiduhakke kasutamine aias | Metsa ABC

Populaarsed metsandusega seotud KKK-d Eestis | Metsa ABC

Puu langetamise planeerimine: mida tohib ja mida ei tohi ohutuse tagamiseks | Metsa ABC